A DUNA KARNEVÁL bemutatja

Üzenet haza
Táncszínházi előadás Trianonra emlékezve

Összetartozunk 
A népi kultúra öt emblematikus szervezetének példaértékű összefogása eredményeként, a Mesterségek Ünnepe központi szerepvállalásával és koordinálásával a járványügyi korlátozások betartása mellett népművészeti fesztiválsorozatot rendezünk Budapesten augusztus 20. és 23. között.

Ingyenes gálaműsorunkat Trianon 100 évfordulója emlékének szenteljük, illeszkedve a Nemzeti Összetartozás évének küldetéséhez.
A művészeti együttműködésben megvalósuló különleges előadásban a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes táncosaié a főszerep. Az előadás a magyarság országhatárok feletti összetartozásának tudatát, önazonossága kifejezését és védelmét hivatott erősíteni a néptánc és népzene nyelvén.
Regisztráció: https://bit.ly/2XJo3rx

Egy táncszínházi előadás képes szavak nélkül, a maga adottságaival, eszközkészletével méltóképp emlékezni egy olyan történelmi traumára, amit Trianon jelent a magyarság számára. Azt tudja megjeleníteni, amire a történelmi értekezések, szónoklatok nem képesek; zsigerekig ható élményt adhat hazaszeretetből, nekünk rendelt identitásból.

Szereplők: Duna Művészegyüttes, Magyar Állami Népi Együttes, Bem Néptáncegyüttes, Soproni Testvériség Egyesület, Göncöl zenekar
Közreműködik: Marosán Csaba, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze
Zenei szerkesztő: Dulai Zoltán, a Göncöl zenekar zenekarvezetője
Ének: Csasztvan Zsuzsanna, a Népművészet Ifjú Mestere
Asszisztensek: Bonifert Katalin, Horváth Eszter, Soós Gyula András
Szerkesztő koreográfusok: Juhász Zsolt, Mihályi Gábor, Farkas Tamás, Hégli Dusán, Kis István, Mucsi János

Rendező: Juhász Zsolt