Összetartozunk 
A népi kultúra öt emblematikus szervezetének példaértékű összefogása eredményeként, a Mesterségek Ünnepe központi szerepvállalásával és koordinálásával a járványügyi korlátozások betartása mellett ingyenes népművészeti fesztiválsorozatot rendezünk Budapesten augusztus 20. és 23. között. 

 

A FALU:
Gyökereink a mélybe nyúlnak. A falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel, melyhez elszakíthatatlan kötelékek fűzik. Ott ideje volt az éneknek, a táncnak, a születésnek és a meghalásnak…Óriás gyermekek apáik, nagyapáik válláról szemlélték a világot.
Mi is ezt a régről jövő tudást szeretnénk közvetíteni az ő segítségükkel… táncban, muzsikában megmutatva újonnan készülő műsorunkban.
A Falu a Magyar falu és a Falusi színek folytatásaként kerül bemutatásra a Fitos Dezső Társulat és a Szentendre Táncegyüttes előadásában.
Rendező, koreográfus: Kocsis Enikő és Fitos Dezső
fotó: Gorácz József

Regisztráció ingyenes előadásunkra: https://bit.ly/2XJo3rx

Fitos Dezső Társulat:
Ars poétikánk a hitelesség! Hűek vagyunk hagyományainkhoz, táncainkhoz, mely magas szintű tudást igényel, hogy a mozdulat kifejező ereje is láttassa azt az erőt ,amely régről jön és minden táncművészeti ág alapja! Hiszünk a néptánc kortárs művészeti megmutatkozásában! Hisszük, hogy erejével , természetességével megszólítja a ma emberét! Alkalmas az érzelmek legszélesebb skáláját megmutatni, színházat varázsolni! Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan sajátos és rendkívül gazdag kultúrát tudhatunk magunkénak, ami kifogyhatatlan és állandó inspirációul szolgál. Büszkék vagyunk arra , hogy állandó támogatás és saját próbahely nélkül is létezünk.Végül de nem utolsó sorban, kivételes táncos egyéniségek tagjai a társulatnak! 

Művészeti vezetők: Fitos Dezső (Harangozó-díjas,Europas-díjas,Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús Szólista) 
Kocsis Enikő (Harangozó-díjas,Europas-díjas,Örökös Aranygyöngyös Szólista)