EGYÜTT

 

hagyományos népzene a Kárpát-medencéből

 

2021-ben ünnepli Pál István Szalonna és Bandája az együttes 15+1. születésnapját. Ezen esemény méltó megünneplésére egy nagykoncertre hívják családtagjaikat, barátaikat és mindazon népzene szerető embereket, akik szeretik muzsikájukat.

 

A koncert tematikáját címe is sugallja:  „Együtt”. A zenekar ars poetikájának legfontosabb alappillérei a tanítás, a hagyomány megőrzésé és a közösségi lét formálása, megmutatva a nagyközösség számára, hogy milyen fontos és jó dolog együtt énekelni, táncolni. Mindezt egy olyan hatalmas hagyaték megismerése közben, mely saját hagyományunk, a Kárpát-medence kultúrája.

 

A koncert fellépői hagyományőrző muzsikusok Szászcsávásról, Magyarpalatkáról, Kalotaszegről, Budatelkéről, Rábaközből. Tanítványok Kárpátaljáról, zenész barátok az elszakított részekről és az anyaországból egyaránt. A zenekar munkásságának egy nagy részét a Magyar Állami Népi Együttes kísérőzenekaraként végzi, így természetes, hogy a koncertben láthatunk az együttes előadásában is olyan táncokat melyek még felejthetetlenebbé teszik a jubileumi koncert élményét.

 

A Szalonna Banda tagjai:

Pál István Szalonna

Pál Eszter

Pál Lajos

Doór Róbert

Gera Attila

Gombai Tamás

Karacs Gyula

Ürmös Sándor Ferenc

 

Közreműködnek:

Hagyományőrző muzsikusok, tanítványok, meghívott vendégelőadók

Magyar Állami Népi Együttes

 

A koncert szerkesztője: Pál István Szalonna, Liszt Ferenc – díjas, érdemes művész

Az est rendezője: Mihályi Gábor, Harangozó Gyula – díjas, érdemes művész