Köszöntő


Kedves Vendégeink!

Nagy öröm számunkra, hogy a Duna Karnevál több mint negyedszázadon át megszokott nemzetközi forgataga ismét magával ragadhatja a közönséget egyedülálló, színes kavalkádjával. 

A Karnevál egy olyan színfoltja Budapest kulturális életének, amely egyszerre mutatja be hazánk gazdag népzenei és táncos örökségét és hozza el a nagyvilág legkülönbözőbb pontjain megőrzött néptánchagyományokat. 

Ebben az évben az eredeti karneváli hangulatot varázsoljuk Budapest különböző pontjaira a hazai együtteseken és zenekarokon kívül külföldi vendégfellépőkkel. Jelen lesznek a hivatásos, hagyományőrző és amatőr néptánc-mozgalom felnőtt, ifjúsági, valamint gyermek képviselői.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a gálaműsor teszi fel a koronát a program sorozatra. melyben a Világkarneválon külföldi vendégelőadók produkcióit láthatjuk.

A második részben a Himnusz évforduló alkalmából a Duna Művészegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes és a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős táncosainak főszereplésével állítunk színpadra egyedülálló, fergeteges produkciót.

 

Várjuk Önöket szeretettel a Duna Karnevál eseményein!

 

Mucsi János

elnök, Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész


27 év

legemlékezetesebb pillanatai

egy albumban

Fő partnereink


 emberi-eroforrasok-miniszteriuma
 hagyomanyokhaza
 nka
 katasztrofavedelem
 mtu
 cioff
 kulturliget
 Magyar Művészeti Akadémia
 DME

Értesüljön a Duna Karnevál eseményeiről elsők között!